Neviete čo s vlašskými orechmi?

Autor: Lucia Gállová | 24.5.2013 o 17:57 | (upravené 24.5.2013 o 18:06) Karma článku: 8,75 | Prečítané:  2546x

Doma máme na záhrade starý orech. A ten rodí a rodí a rodí. Vždy máme veľa vlašských orechov, bolo to tak odnepamäti. Sladké orechové jedlá poznáme všetci, mám veľmi rada orechové múčniky, koláče, záviny, štrúdle, šúľance, rezy...

Vždy ma však lákalo uvariť z orechov čosi naslano. Pátrala som na internete, ale takých receptov bolo málo, tak som taký jeden vymyslela. Zrodil sa mi v hlave po ceste z práce (to je čas tak akurát - začínam byť hladná, ale nie až tak žeby som zjedla aj klince).


Takže: Špagety s orechovou omáčkou

Potrebujeme:
- špagety,
- orechy - aj sekané, aj mleté,
- cesnak, bazalku, soľ, čierne korenie,
- sušené huby,
- zelenú fazuľku,
- olivový olej,
- paradajkový pretlak

Ako na to:
Nasekané vlašské orechy nasucho opražíme na panvici, pridáme cesnak asi 2 -3 strúčiky, bazalku, čierne korenie, soľ. Keď orechy začínajú hnednúť, pridáme zelenú fazuľku a uvarené sušené huby. Premiešame a zalejeme paradajkovým pretlakom. Krátko spolu podusíme a pridáme tak 2 - 3 polievkové lyžice mletých orechov na zahustenie. Na záver premiešame s uvarenými špagetami a môžme smelo konzumovať.

Je dobré vedieť, že príprava tejto lahodnej omáčky netrvala dlho (stále som nevyhladla tak, žeby som zjedla aj klince) a jej chuť ma milo prekvapila.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Slovenskí žiaci sa prepadli ešte hlbšie

Výsledky slovenských školákov v testovaní PISA dlhodobo klesajú.

DOMOV

Marek Vagovič: Fico sa potrebuje udržať, aby sa kauzy nevyšetrili

Niektorí novinári berú Ficove výroky o prostitútkach príliš osobne, tvrdí novinár.


Už ste čítali?